Перейти к содержимому

Архивировано

Эта тема находится в архиве и закрыта для публикации сообщений.

Сірко

Laughing Buddha (fem) / Кокос / Днат 150Вт / Indoor

Рекомендуемые сообщения

Скажу відразу-  не допомогло. 

Опишу детально. Може щось не так зробив. 

Розвів 1 ст. ложку доломітки на 1 літр. Дав постояти декілька годин. Полив. Осад, у вигляді мілких камінців, залишився в пляшці, поливав тільки тим що розчинилорся у воді.

Через 30 хв. полив розчином РН-6,40/ррм-800.

Дренаж РН-5,70/ррм-700.

Може ще раз пролити кокос але вже більшою концентрацією доломітки? 

Поделиться сообщением

доломитку сыпят в горшок и действие не сразу наступает.....

Поделиться сообщением

а что с цветением?

Поделиться сообщением

Награды

а что с цветением?

Якщо брати за початок появу білих вусів, то вже другий день пішов, як вони з"явились.

Ввечері будуть фотки.

Поделиться сообщением

вкуснях по листу?

Поделиться сообщением

Награды

вкуснях по листу?

Поки не робив. Боюсь що стрельнуть в ріст, а це мене непокоїть, бо дуже вже мало місця їм у висоту залишилось.

Поделиться сообщением

Скажу відразу-  не допомогло. 

Опишу детально. Може щось не так зробив. 

Розвів 1 ст. ложку доломітки на 1 літр. Дав постояти декілька годин. Полив. Осад, у вигляді мілких камінців, залишився в пляшці, поливав тільки тим що розчинилорся у воді.

Через 30 хв. полив розчином РН-6,40/ррм-800.

Дренаж РН-5,70/ррм-700.

Може ще раз пролити кокос але вже більшою концентрацією доломітки? 

Бро  надо было именно болтушку вылить вместе с осадком там  именно кальцый с магнием.Если не проканало ,то верно выше сказали,берёшь ложку доломитки и равномерно сверху на кокос рассыпаешь,при поливе должно подействовать, если нифига то там  утя жестоко закислено, клином вымывай и лей высокий пш компота чтобы в дренаже было 6,2 .

Но действительно не спеши,хотя исправить легче  потом будет завышенный, кокос вымыл и норм и цветение пойдёт будет кислить компотик снова.

вкуснях по листу?

Поки не робив. Боюсь що стрельнуть в ріст, а це мене непокоїть, бо дуже вже мало місця їм у висоту залишилось.

Ну а ты дай плантафол(10\54\10)  с мегафолом  вместе. Полюбас стрельнут  сейчас,так всегда ж ведь на старте цветения..

МИР

Поделиться сообщением

подскажите правельную назву клина для промывки. Слышал при сие чудо, но не пользывался ищё. И дейсвует ли на земле?

Пробач  Сірко за сміття в пості.

Florakleen

Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть ссылку.

Дякую друзі за поради. Як раз прийшов час поливання водою. Одразу вб"ю трьох зайців - підніму РН, проллю, підкормлю  :thumbup:

Бог дає тому хто просить.

Як і обіцяв викладую фотки Марійки. 2 дня цвітіння.

Помітив, що кінці листків починають ледь-ледь жовтіти. Це РН чи нехватка азоту??  А так. начебто, більш ніяких перекосів не видно.

Також чітко видно що залишилось місця сантиметрів 10-12. А ще "спалах росту" мене чекає. Капець мені. :dry:  

Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment.

Та трохи проапгрейдив бокс.

Так як поливати вручну немає змоги, був зробений полив за допомогою акваріумної помпи. Інша - перемішує розчин.

Також, нарешті, "дійшли руки" до вугільного фільтра.

Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment.

Поделиться сообщением

кинь сбоку на стены сетку до уровня лампы.или просто палки- проволку буквой П.илиШ. U скрог вообшем делай..все что снизу остается ниже сетки можно резать.погляди- может сетку можно опустить ниже..растиха перестраивает питание..у нее стресс..непонятка..чувствует что мало жизни осталось- поэтому и посветление. за это и говорили про вкусняхи..гнуть есть еще куда,еще пару недель точно.

10 см это ты до чего меряешь?

не боись..ниче она уже не стрельнет.она уже стрельнула..ты этого не видишь т.к плетешь.

Поделиться сообщением

Награды

10 см. це від верхівки до скла. На третій фотці видно, що місця для росту залишилось лише на висоту кулера.

А на рахунок U скрога, то вже думав неодноразово. Але відговорював себе, бо лампа виходить, що буде стояти перпендикулярно до U-сітки, а щоб переставити її прийдеться півбокса розбирати, да і отвір вентиляції виходить що закривається.

Але, судячи з моїх справ, іншого виходу немає, отож ввечері поставлю U-сітку і буду гнуть, гнуть, гнуть...

Також провів комплекс СПА-процедур. Насипав доломітки, пролив відстояною кранушною водою...потім знов пролив.. На виході РН показав 6,50. ррм-300. Також попшикав на ніч 100% концентрацією Плантафол (10.54.10)+Мегафол  (2,5/1л).

На завтра запланований коктейль з NPK-120/120/220/84...PH-6,30/ррм-800.  

Поделиться сообщением

та если так хлопотно просто пускай на стены..в любом случае лучше делать равномерно по отношению к горелке

а от стекла до лампы сколько?

Поделиться сообщением

Награды

Вже не скільки )) Якщо щось робиш, то роби це добре. Ось і я вирішив перемогти свою лінь і зробити так як потрібно, благо, що сьогодні вихідний випав. 

Декілька годин і вуаля. Переніс лампу, рефлектор, зробив U-скрог.

Що скажеш? Можу ще нижче опустити і зробити ще більшу параболу.

Як лампа висить? Не потрібно нижче? 

Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment.

Поделиться сообщением

мне нравится

исходи вот из эффективного света лампы.не помню сколько это для 150(можно глянуть) но думаю 10 -30см..значит примерно 30 она просветит хорошо.на таком расстоянии сетка будет эффективна

Поделиться сообщением

Награды

Для днат 150вт, 17см приравнивается к тропическому солнцу.

Поделиться сообщением

Щось тихо сьогодні. Всі пішли на барикади напевне )) Палатки, парасолі, термоси з чаєм. Наступає переломний момент для всієї країни.

Сьогодні коротко :

+ РН-6.50/ррм-850. 

-  РН-6.20/ррм-650.  :exel:  

Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment.

Поделиться сообщением

Всім привіт.  

7 день цвітіння. 

Марійка все ще росте, але вже не такими темпами, як було раніше. Майже не гну, загинаю лише листя, щоб не заважало розвиватися молодим росткам. Ще є вільні місця у сітці.

Температура вдень - 28-30, вночі 21-22. 

Позавчорашній дренаж показав  РН-6.20/ррм-950, тому сьогодні планую полив чистою водою.

Підкажіть, чи потрібна ще підкормка Плантафол+Мегафол? До якого періоду росту рослини  її продовжують проводити?    

Поделиться сообщением

многие используют до упора, только в конце опасно , плесень.а сейчас конечно можно кормить и нужно

Поделиться сообщением

Награды

Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть ссылку.  Красиво заплёл.Видно руки от куда надо!!  +

Позавчорашній дренаж показав  РН-6.20/ррм-950, тому сьогодні планую полив чистою водою.

Ну а цифры  заливающей [еврей]кости указывать не забывай..Для того чтобы  коректировать  пш  воды для промывки субстрата.

Підкажіть, чи потрібна ще підкормка Плантафол+Мегафол? До якого періоду росту рослини  її продовжують проводити?    

Конечно надо...бог Дождя уже сказал.. Я с предцвета даю плант 10\54\10 ,  а когда смола появляется  начинаю пополам   сыпать половину от 10\54\10 и половину с 0\25\50 ,чтобы фосфора и калия  хорошо было..Ну и понятно всё это с мегафольчиком..

а не многоват ли дренаж? f1qmidzyrgau7q4qscoymuwan.gif

Ну  бог ответил уже, я тоже не пройду мимо. Дренаж как раз гууд чтобы делать след полив водичкой.. Я примерно также делал,заливался максимум ппм  у меня на цветет 900 и в дренаже максимум на 100 единиц допустимое преувеличение и далее промывка.

Рассеяное внимание??  :lol:

МИР

Поделиться сообщением

Критику приймаю, за комплімент - дякую  :slap:

Пролив водою з  РН-6.60/ррм-150. Дренаж  РН-6.40/ррм-600. Як видно зі статистики, РН заливаємого розчину (чи води) відрізняється від дренажа всього на 0,2. Тому наступний полив планую розчином NPK з РН-6,0, щоб вирівняти до нормальних показників. 

Трохи запізнився з поливом, фото з попереднього посту було зроблене вночі (проливав через 2 години після включення світла). Листя було вже опущеним, кокос занадто сухим, кінчики стигм встигли трохи підсохнути. Вирізав добрячу жменю зів"ялого, струхлого листя. Але думаю, це не так критично, все одно вони були під сіткою і рано чи пізно відмерли б самі. Наросте ще там де потрібно.

Дааа...кокос не земля...день-два ось так пересушиш субстрат і все...пиши пропало. 

Отримувати користь через поразки - фундаментальний закон природи. :old: 

Отож сигнал від Марійки я отримав і тепер поливати буду щодня, вранці до протікання (раніше поливав раз на два дні).

Чи може налаштувати таймер так, щоб на протязі дня кокос поливався декілька разів, але вже меншими порціями. А пролив водою робити вручну. Що скажете?    

Поделиться сообщением

налаштуй.а еще лучше спредполивом вода потом удобра..или полив делай свечера вручную а компот лей по таймеру.

или наоборот....не проснулся еще.

Поделиться сообщением

Награды

Добрий вечір, мої товариші. Давненько не писав, да і особливо нічого цікавого не відбувалось за цей час.

Сьогодні 16 день цвітіння.

Трохи зменшив кількість азоту і фосфору у розчині. Показники NPK 100/100/210/72.

Мій рецепт:

1. Кальцієва селітра - 0,3 гр/л.

2. МФК - 0,3 гр/л.

3. Valagro для квітучих - 0,35 гр/л.

4. Брексіл Мікс - 0,03 гр/л.

5. Мастер Антихлороз - 0,1 куба

6. Сульфат Калію - 0,15 гр/л.

Десь тижнів три-чотири, як виключив із розчину сульфат магнію. Думаю, що недостаток цих елементів у розчині компенсується доломітовою мукою, яку колись сипав, та сульфатом калію. Тим чи інакше нехватку якогось елементу не виявлено, Марійка почуває себе чудово.

Дренаж коливається в межах РН = 6,1-6,3 / ррм = 500-900.

Раз на тиждень листова підкормка Мегафол+Плантафол (10.54.10).

Помічені відхилення:

- Трішечки підсихають кінчики листків.

- Деякі "шишки" перестали випускати білі волоски на самих верхівках. Невже перестали рости у висоту?

Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment. Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть attachment.

І ще додам на рахунок скрогу. Робота це явно не для знервованих, яка вимагає терпіння і акуратності. Заплітав через день, ховав листя під сітку а ростки витягував наверх. Нічого не обрізав. Таким чином отримав багато ростків, яким нічого не заважає, та листя, яке під сіткою отримує свою порцію сонячної енергії. На кожне заплітання витрачав десь біля двох годин. Більше заплітати не планую.

Поделиться сообщением

Деякі "шишки" перестали випускати білі волоски на самих верхівках. Невже перестали рости у висоту?

Ну будем надеяться что это так  однократное редкое явление у тебя так как рановато им засыхать то на 16 день цветения то. У меня на кокосе при смене сорта было такое что  вот как раз когда надо набирать  и активно цвести на растении засыхали стигмы и набор прекращался.Была мысль что это  последствие неправильно сбалансированного компота или ещё чего, так и не выкупил.Почему перешол на органику в ней всё  идёт как запланировано природой имхо при правильном подходе...Так что будем надеяться что это у тебя  не такая борода как у меня была..Стигмы должны лесть и лесть.особенно на верхах если не жарит лампой их ,до последних дней жизни рога лезут.

Вопрос: почему фосфор рано так опустил?16 день это 3-я неделя пошла всего, я бы ещё минимум 1.5 недели давал бы фосфора 120-130.. А там конечно не навязываю..делай как умеешь и как считаешь нужным.

МИР +

Поделиться сообщением

Vitoskin сказал(а) 05 Дек 2013 - 10:19:

Стигмы должны лесть и лесть.особенно на верхах если не жарит лампой их...

Може як раз в лампі і справа? Вона ж без култуба, а відстань до лампи 10 см. Температура в боксі 25-28. Біля верхівок не міряв.

Vitoskin сказал(а) 05 Дек 2013 - 10:19:

почему фосфор рано так опустил?

Сам не знаю, чесно кажучи. Думаю, що виною всьому ось ця картинка. Тому і вирішив, напевне, плавно піднімати фосфор.

Вся проблема в тому, що інфи багато, але вона вся різна, чи для землі, чи то для гідри...і т.д. Ось і виходить що роблю наугад.

Буду вдячний, якщо хтось поділиться розрахунками, які показники NPK тримати для кокосу на різних стадіях росту рослини.

І ще одна проблемка. Щойно поміряв дренаж. РН-6,60  :unsure: . Не можу зрозуміти як???

До цього призвели наступні дії:

01.12. - Підготував воду з ФлораКлін (2,5мл/л) - PH-6,0/ppm-70. Полив нею. Дренаж показав - PH-6,0/ppm-870.

02.12. - Знову поливаю цією ж водою. Дренаж показує - PH-6,3/ppm-560 !!! Міряю воду РН вже 6,60  :wacko: .

Ну, думаю, проллю розчином NPK з PH-6,0/ppm-700, який підготував також 01.12, і буде все добре. 

04.12. - Проливаю розчином. Дренаж показує - PH-6,6/ppm-800....бл...міряю розчин, а у нього РН вже 6,30. :angry:

Чи лижі не їдуть, чи я...

В чому моя помилка? І як виправляти ситуацію? Проливати водою з PH-5.80?

Поделиться сообщением

Поливати ФлораКліном треба  один раз (між переходами  типів підкормки удобами) . Потім робимо перерву неменше 48годин/ тобто дві доби. І аж потім можна знову вносити добрива зі змінами формули NPK згідно стадії розвитку рослини. Сам пробував по такій схемі. Все спрацювало на відмінно.

Нерекомендують тримати замішані розчини більше 6годин. А у тебе він стояв три дні. 
Пробуй опускай рН - понижувачами (лимонну кіслоту нераджу - сам непробував. Чув негативні відгуки. Тай у тебе кокос, а це трохи відрізняється від землі). Користуюсь спецзасобом від Пожалуйста войдите или зарегистрируйтесь чтобы увидеть ссылку. .

Поделиться сообщением

У меня вот какой вопрос: вот тут скрог стоит, а как ты горшки юзаешь за дренажом? Просто тупо поднимаешь горшки и вытягиваешь поддон?

Поделиться сообщением

Гость
Эта тема закрыта для публикации сообщений.

• Сейчас на странице   0 пользователей

• Нет пользователей, просматривающих эту страницу

Ограничения

Вся информация предоставлена в ознакомительных целях для лиц старше 18 лет.

[Правила использования]

• Создать...